Bada Fiska Golfa Rida

Bada

Bada

Hav, sol, sommar…. och bad förstås! I vår del av världen är vi ju så in i
norden bortskämda med att kunna bada i stort sett överallt. Likadant är det naturligtvis i Väddöbygden. Att kasta sig i havet och bara ha horisonten framför sig är svårslaget, även om det är samma vatten på Väddös insida. Vill man ha mindre och varmare vatten omkring sig finns det utmärkta småsjöar med trevliga bad också. På stora kartan finns de bad utsatta som är organiserade med omklädning eller andra faciliteter. Men bada kan vi som sagt göra överallt…

Mälbybadet, i höjd med Väddö Kyrka
Sandvikens havsbad, Sandviken
Bergbybadet, vid Bergby Gård
Singö Camping, vid Singösundet
Klippbadet, Singö
Vid ateljén, Grisslehamn
Rådasjöns bad, Råda
och många fler…
OBS! Simskola finns på Singö

Fiska

Fiska

Trots alla larmrapporter om utfiskning och andra problem, fortsätter man att fiska på Väddö. Både trolling och spöfiske, från land och småbåtar. Vill du meta, behövs bara mask, rev, flöte och krok – sedan är den dagen räddad. För mer avancerat fiske kan du vända dig till Singö Camping, Backa Båtcharter eller till besättningen på någon av fiskebåtarna i Grisslehamn. Eller hyr en roddbåt på Singö Camping. Lycka till!

Golfa

Golfa

Väddö Golfklubb

Roslagens vackraste 18-hålsbana! Ska man spela golf, ska man göra det på Väddö golfbana. Utsikten är nästan bedövande, Väddö Kanal med klubbens egen brygga i bakgrunden, den friska havsluften och inte minst den trevliga stämningen. Det här är lycka! Självklart även ett trivsamt klubbhus med god mat, en välförsedd shop och utbildningar på alla nivåer. Välkommen!

Bangolf på Grisslehamns Marina

På Marinan i Grisslehamn kan du spela bangolf. Inför säsongen 2014 har 18-hålsbanan en helt ny design i form av äventyrsgolfbana med naturtema. Klubbor och bollar hyr du i marinabutiken vid kajen.

Rida

Häst

Det finns många hästgårdar i Väddöbygden, en del öppna för besök. Vill du rida på tur med islandshästar, besök Jorun på Bornabacka Gård vid Ortala. Även Stridsby Gård har turridning.

<<TILLBAKA TILL AKTIVITETER

Källa: Väddö Turistråd, Upplevelser i Väddöbygden